האם ניתן לגבוה כשגיל העצמות 16

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/10/2023 | 21:40 | מאת: אפרת

היי, בני בן 15, לדברי האנדוקרינולוג המטפל, גיל העצמות 16 ולוחיות הגדילה סגורות(התקדם בשנתיים בשנה האחרונה). האם יש סיכוי לגבוה בעוד 1-2 ס"מ? מצד אחד נאמר שלוחיות הגדילה סגורות ומצד שני קראתי שבגיל עצמות 16 מגיעים ל 98.5% מהגובה הסופי. האם יש סיכוי לגבוה בעוד קמת אם לוחיות הגדילה סגורות? לבני אין עדיין זיפים (רק שפם וממש מעט בפאות). תודה רבה, אפרת

תשובות בגוף השאלה: 1) א) בני בן 15, לדברי האנדוקרינולוג המטפל,גיל העצמות 16 ולוחיות הגדילה סגורות(התקדם בשנתיים בשנה האחרונה). תשובה התקדמות גיל העצמות בשנתיים במשך שנה מצריכה ברור. לא יעזור לגובה אבל יברר סיבה ב) האם יש סיכוי לגבוה בעוד 1-2 ס"מ? תשובה:יתכן שכן החישובכים אינם מדוייקים ויש טווח שגיאה של +\- 2 ס"מ ג) לא מדוייק להגיד סגורות.- מצד אחד נאמר שלוחיות הגדילה סגורות= לא מדוייק. ומצד שני קראתי שבגיל עצמות 16 מגיעים ל 98.5% מהגובה הסופי טווח השגיאה ב 98.5% הוא +\- 2 ס"מ. ג) לבני אין עדיין זיפים (רק שפם וממש מעט בפאות). תשובה: אין קשר במידת השעור לגדילה

27/10/2023 | 12:06 | מאת: אפרת

תודה על תשובתך, נאמר לנו שהסיבה היא כנראה התבגרות מהירה בשנה האחרונה ואין צורך בברור, אשמח לדעת על איזה ברור היית ממליץ. תודה רבה

בודקים גם אם יש פגם ביותרת הכיליה הגורמת להפרשת הורמונים עעלי גוון זכרי המקדמים את גיל העצמות במהירות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים