התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/10/2023 | 20:05 | מאת: מיטל

ילדה בת 6 עם שיעור בבית השחי וקצת באיבר המין , בוצעו בדיקות דם . מה אומרות התוצאות הבאות: Estradiol e2- <19.00 LH- 0.4 mlu/ml FSH-4.5 mlu/ml Testosterone totsl- 0.07

לצערי את מערבת בין שני תהליכים שאין קשר ביניהם: 1) התבגרות מינית מוקדמת שהיא צמיחת שדיים לפני גיל 8 שנים. בהתבגרות מינית מוקדמת בלוטת יותרת המוח מפרישה הורמונים: LH ו -FSH המשפיעים על השחלות ליצר את הורמון האישה אסטרוגן הגורם לצמיחת שדיים 2) הופעת שעור מיני לפני 8 שנים. הופעת השעור המיני אינה התבגרות. אחראים לה הורמונים אחרים. בלוטת יותרת הכיליה מפרישה הורמונים אחרים הגורמים לצמיחת שעור מיני. לפי הבדיקות שנשלחו, לא מומחה לנושא בקש את ההורמונים. ההורמונים שבדקת אינם יכולים לענות מדוע צמח שעור מיני. כדאי לפנות לאנדוקרינולוג שיבצע את הברור המתאים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים