קפיצות גדילה בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/10/2023 | 12:14 | מאת: אמא

נער בן 14.1. לאורך השנים גדל באחוזונים 35-40. מגיל 12.7 נראתה קפיצת גדילה (עלה לאחוזון 50, צמח לגובה 10-11 סמ). מזה כ 3 חודשים נראית עצירה מוחלטת בצמיחה לגובה. מקריאת ספרות עולה כי בנים גובהים כ 28 סמ בממוצע. האם יכול להיות שזה סך הגדילה שלו בגיל ההתבגרות ? האם הצמיחה לגובה יכולה להסתיים ישר לאחר קפיצת גדילה ולא כתהליך איטי והדרגתי ? שאלה נוספת, האם יש מספר קפיצות גדילה בגיל ההתבגרות? מקריאה בפורום עולה כי קיימת קפיצה גדילה אחת ולאחר מכן גדילה איטית, מועטה עד לסיום הגדילה, מקריאה באתרים אחרים עולה כי יכול להיות ואף נפוץ כי יהיו מספר קפיצות גדילה - קפיצת גדילה אחת שלאחריה האטה/ עצירה ולאחר מכן קפיצה נוספת. לאור הדברים, האם יש יותר מקפיצת גדילה אחת בגיל ההתבגרות והאם זה נפוץ?

לפי התאור שלך הנער הגיע לשלב בו הוא גדל מאד מהר לעות העבר ולאחר מכן הגדילה הואטה. הנתונים שאת שולחת אינם מדוייעקים ואינם מלאים. אבל לפי התאור נראה שלאחר שיא הגדילה התחיל להאיט את גדילתו כך נראית התבגרות נורמלית המתקרבת לסיום הגדילה. אין דבר כזה: "קפיצות גדילה" כשמתחילה ההתבגרות הגדילה נעשית מהירה יותר עד לשיא ולאחר השיא היא הולכת ויורדת עד סיום הגדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים