שאלות נוספת בנושא התפתחות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/10/2023 | 19:26 | מאת: לימור

פרופ צדיקי תודה על המענה ברשותך יש לי עוד מספר שאלות: 1. כפי שכתבתי בתי בת 11 קיבלה ווסת לראשונה גובהה 1.46 לפי תשובתך היא תהיה בין 1.50 ל-1.52 גובה סופי? כלומר תגבה רק בין 4 ל-6 ס"מ בלבד או יכול להיות סטיות? 2. האם יכול להיות מצב שלא תגיע ל-1.50 ? 3. האם אנדרוקרינולוג יכול לדעת אם תגיע ל-1.50 לפי צילום כף יד? 4. במידה ולא תגיע ל-.1.50 לפי צילום כף יד יש טיפול בגיל 11? 5. . ציינת שלא בטוח שהפיענוח גיל עצמות נכון ואפנה לאנדרוקרינולוג. במיד'ה והפיענוח של גיל עצמות מתאים לגיל 11 כפי שצויין אז האם עדיין יש פוטינציאל גדילה?

כל החישובים אינם מדוייקים יתכן ובחלק מהבנות האלה תהיה סטיה למעלה או למטה-לא ניתן לחשב בדיוק. פני לאנדוקרינולוג שיראה את הצילום ויראה את כל מדידות המשקל והגובה בשנים האחרונות. אני אינני מנחש לפני שיש תשובה מקוייקת של הצילום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים