התפתחות צילום כך יד וגיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/10/2023 | 14:42 | מאת: לימור

פרופ שלום, יש לי 4 שאלות שאני אודה להתייחסותך לגבי כל השאלות בתי בת 11 וקיבלה ווסת ראשונה השבוע. גובהה קצת מתחת ל-1.50 עשיתי לה היום צילום כף יד ובדיקות הורמונליות בצילום כף יד כתוב: מתאים לגיל 11.0 בדיוק סטיית תקן לגיל 10.8 חודשים סטיית תקן 0.1 1. מה זה אומר גיל עצמות 11 בדיוק לילדה בת 11 שקיבלה ווסת מבחינת גובה שיש עוד פוטינציאל לגבוהה? אמא - 1.53 אבא 1.80 2. האם יש קשר בין גיל עצמות לסיום גובה גם כשמקבלים ווסת? כלומר אם ילדה מקבלת ווסת בגיל 11 וגיל העצמות לא גדול אז יש פוטינציאל לגבוהה יותר ? 3. האם אני מבינה נכון שאין קשר בין גיל עצמות לקבלת ווסת ? כי לפי המקרה של בתי אין לה גיל עצמות 12 אפילו אלא 11. 4. האם במקרה הזה כשגיל עצמות בווסת ראשונה היא 11 יש אפשרות לתת טיפול לעצור ווסת בשביל לאפשר גדילה?

1) אחרי מחזור ניתן לגדול בדרך כלל עוד 4-6 ס"מ 2) אינני בטוח שקריאת גיל העצמות נכונה- אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות את הצילום 3) בדרך כלל יש קשר , לא תמיד 4) עצירת הווסת לא מוסיפה לגובה דבר במיוחד בגיל זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים