הורמון גדילה בן 12 ו 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/10/2023 | 17:11 | מאת: שלי

הי הבן שלי כמעט בן 13 בדקנו הורמון גדילה והורמונים נוספים ולהלן התוצאות. הבן שלי נמוך באחוזון 10. אני האמא והאבא 1.72 והאבא 1.79 מה אומרות התוצאות ? TSH - 4.81 IGF1 - 102 הורמון גדילה קטן מחצי - קטן מ 0.5 אודה לתשובה שלי

תשובה בגוף השאלה שלך 1) הבן שלי כמעט בן 13 . הבן שלי נמוך באחוזון 10. תשובה: אם גובה הבן היום על אחוזון 10 זה לא אומר דבר. השאלה היא אם הוא גדל באופן קבוע על אחוזון זה-אז זה תקין. אם הוא היה על אחוזון יותר גבוה וירד-לא תקין. לא ידוע מה גיל העצמות שלו אם הוא צעיר מאד בעתיד הוא יהיה על אחוזון יותר גבוה. 2) הורמון גדילה קטן מחצי - קטן מ 0.5 תשובה: אם זו בדיקה בודדת בבוקר. היא אינה אומרת דבר. כך לא בודקים הורמון גדילה. יש לבצע טסט לגרוי הפרשת הורמון גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים