גיל עצמות, אשכים, טאנר, עליה במשקל, שומן, טסטוסטרון טוטאל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2023 | 11:33 | מאת: אנונימי

בן 14,10 גיל עצמות 14 (מאחר ב10 חודשים), גובה 170.5, משקל 55.7, אחוזי שומן 8.7, עליתי 7 קילו ב4 חודשים תוך כדי ירידה של 1.1 אחוזי שומן, התוצאות בחדכ השתפרו בטירוף אז העליה כניראה בשריר, עליה של 5-7 קילו שריר ב4 חודשים יכול לקדם גיל עצמות עם האחוז שומן נמוך, אשכים 12 מל p3 טסטוסטרון טוטאל 21, הבנתי שזה טסטוסטרון ממש גבוה, התבגרתי מאוחר ורק בכמה חודשים האחרונים יש קפיצה, זה טסטוסטרון גבוה מידי? זה יקדם לי את הגיל עצמות מהר יותר מהגיל הביולוגי? העם 21 טסטוסטרון טוטאל זה גבוה יחסית לגיל 15 ועצמות 14?

גיל העצמות מתקדם לפי קצב ההתבגרות. אי אפשר לנחש מה יהיה קצב ההתבגרות. יש כאלה שגומרים להתבגר בגיל 14 ויש כאלה בגיל 17. גדילה יעילה יש עד גיל עצמות 16.וגיל העצמות שלך נמות מהגיל הביולוגי, על כן יש לך עוד גדילה טסטוסטרון ברמה כזו יכול להיות גם בגיל שלך והוא גם יכול לעלות בעת התקדמות ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים