פרולקטין גבוה בילד בן 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/10/2023 | 15:39 | מאת: זיו

שלום רב. בן 7.5 התלונן טיפה על טשטוש בראיה שאחכ עבר וקצת כאבי ראש שעברו. בבדיקת פרולקטין ערך של 420 כשהמקסימום לפי התוצאות 382. יש לציין שהבדיקה נעשתה כחצי שעה אחרי שהתעורר משנת לילה. הילד בריא וללא בעיות מיוחדות.האם יש מה לחשוש ? תודה

רמות הפרולקטין גבוהות בעת השינה בלילה ויורדות בערנות. לא בודקים פרולקטין לפני שעברו שעתיים מההתעוררות. פרולקטין עולה גם בגלל סטרס, פחד, כאב אם לא לוקחים בדיקת פרולקטין לפי הכללים, אין להתיחס לתשובות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים