גובה נער והתפתחות מינית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/10/2023 | 22:40 | מאת: אפרת

שלום רב. בני בן 13 ותשעה חודשים וגובהו 1.59. בעקבות התפתחות מינית - שמתי לב לשיעור ברגליים ובבית השחי והתחלפות של הקול החלטתי ללכת איתו לאנדוקרינולוג כי גובהו יחסית נמוך. (חשוב לציין שאני 1.53 ואבא 1.70 לא גבוהים) בנוסף בגיל 13 וחודש גובהו היה 153 גבה 6 ס"מ בשמונה חודשים. אנדוקרינולוג בדק אותו וציין שהוא נמצא בתהליך התבגרות טאנר 5 ושלח אותו לצילום גיל עצמות. היום קיבלנו את הפענוח וגיל העצמות על פי המכון הוא 13 וסטיית תקן 11.1. מטריד אותי שלא יגבה עוד עקב שלב ההתפתחות המינית המתקדם ולכן אשמח לדעת האם כדאי עם הנתונים הללו להמשיך מעקב אצל אנדוקרינולוג או שזה תקין? האם ייתכן שגיל העצמות 13 וההתפתחות המינית מתקדמת? תודה רבה

קצב גדילתו כעת מהיר על כן יש צורך במעקב אנדוקרינולוג. בגיל עצמות 16 הגדילה היעילה נגמרת וגיל העצמות של הבן הוא 13 , קרוב לגילו. על כן יש לו עוד גדילה. המשיכו במעקב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים