IGF-I נמוך מה ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/10/2023 | 23:06 | מאת: אמא של מתבגר

שלום דוקטור הבן שלי בן 14 נמוך מאוד 144 ס"מ. התחלנו פעמיים תהליך אצל אנדוקרינולוג אבל הילד מסרב להיבדק באשכים לצערי. היום קיבלנו תוצאותigf-i 108 מבינה שממש נמוך מהממוצע. מה ניתן לעשות? האם אפשר לדלג על בדיקת האשכים ולהמשיך הלאה בתהליך קבלת ההורמונים כי ברור שחסר לו?

לא מסרת שום פרטים עניניים: א) ":להמשיךבתהליך קבלת ההורמונים כי ברור ל שחסר לו" תשובה: אין לי מידע אילו הורמונים הוא מקבל אין לי מידע מה זה ברור לי כי חסר לו אילו הורמונים נבדקו ומה הרמות? ב) IGF נמוך תשובה:הגורמים ל IGF נמוך הם: 1) חוסר תזונתי 2) מינון נמות מידי של טיפול בהורמון גדילה 3) מחלה ג) לא מרשה לבדוק אשכים תשובה: אפשר להעריך את המצב על ידי בדיקת ההורמונים של ההתבגרות ועל ידי צילום כף יד לגיל עצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים