בדיקת ACTH לילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/09/2023 | 10:10 | מאת: אמא

היי, אנחנו במעקב בעקבות שיער ערווה , ילדה בת 7 ו-3 חודשים,התחלנו את המעקב לפני 5 חודשים,בפגישה הראשונה נאמר שמדובר על פלומה, היינו אתמול בביקורת אצל האנדוקרינולוג , היא ראתה שיש התקדמות בשיעור בערווה ורשמה P1-2 B1 אמרה שיש לעשות תבחין Acth gnrh מבחינת מדדים : לפני 4 חודשים גובה 115 כעת 117 משקל 21.5 וכעת 21.6 צילום כף יד נכון לפי 4 חודשים תקין תואם גיל (לפי בדיקת הרופאה) הרופאה לא הרחיבה מעבר לביצוע הבדיקה והשאירה אותי עם הרבה תהיות מה יכולות להיות הסיבות ולמה לצפות. אשמח לפירוט קצת מעבר לשם הבדיקה

P1-2 B1: B1 אומר שעדיין אין התבגרות P1-2 אומר שיש קצת שעור מיני בערווה תבחין GNRH הוא תבחין הבודק האם החלה התבגרות. תבחין ACTH בודק האם יש שינוי בפעולת בלוטת יותרת הכיליה , שינוי המפריש הורמונים הגורמים לשעור מיני כאשר יש שינוי הורמונלי הגורם לשעור רואים שיש עליה באחוזון הגובה + גיל עצמות מתקדם מעל הגילהאמיתי. בינתיים לא בטוח שיש בעיה בכלל- הבדיקות יוכיחו

19/09/2023 | 13:00 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה המפורטת

שנה טובה

22/10/2023 | 20:27 | מאת: אמא

ערב טוב, האם אפשר לשלוח לך תוצאות של תבחין acth כשיהיו? התור שלנו למעקב עוד 3 חודשים ואני לא מצליחה ליצור קשר עם הרופאה שלנו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים