ילד בן 12 וחצי נמוך באחוזון 10- הורים גבוהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/09/2023 | 13:34 | מאת: שלי

הבן שלי נמוך באחוזון 10 עשינו בדיקות דם ואלו התוצאות: Somatomedin C (IGF-1) | ng/ml 103 TSH | mIu/l 4.77 Free Thyroxine (FT4) | pmol/l 14.7 מה התוצאות אומרות: האם חסר הורמון גדילה? אודה להסבר שלי

12/09/2023 | 21:53 | מאת: שלי

אציין שהמשקל בסדר אוכל טוב. האם נראה מחסור בהורמון גדילה?

1) בבדיקות האלה לא בדקתם את הורמון הגדילה, על כן אין לי תשובה על כך 2) אחוזון 10 הוא בתחום הנורמה על כן אם אין חוסר בהורמון גדילה. קומה נמוכה המביאה לאישור טיפול בהורמון גדילה היא גובה מתחת לאחוזון 3

אין סיבה לשאול פעמיים

24/09/2023 | 03:27 | מאת: שלי

אז על מה מעיד Somatomedin C (IGF-1) | ng/ml שהוא נמוך מהנורמה?

1) גובה באחוזון 10 מוגדר בתחום הנורמה. נכון שהוא נמוך יחסית להוריו 2) הסיבות ל-IGF נמוך לפי החשיבות א) תזונה פחותה מהנדרש (חוסר קלוריות, חוסר חלבון ב) דרגת ההתבגרות. בדרגת התבגרות נמוכה, IGF נמוך ג) מחלה פעילה ד) הורמון גדילה נמוך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים