צמיחה לגובה בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/09/2023 | 18:27 | מאת: אמא

בן 14 שנים, גובה 164, קיימת התפתחות מינית, שיעור בבית שחי וברגליים. בבדיקות דם שגרתיות שנערכו כשהיה בן 12 רמת טסטוסטרון היתה 13nmol. לאורך השנים גדל יחסית בעקביות. בגיל שנתיים אחוזון 25, בגיל 5 ירידה האחוזונים ומגיל 6, גדילה על אחוזון קבוע 35-42. לא היה צורך במעקב כי היה בגובה הנורמה. ב 19 החודשים האחרונים גבה כ 14 סנטימטר. בחודשיים וחצי האחרונים לא גבה כלל. האם סביר שבתקופה של האצת גדילה תהיה עצירה בגובה למספר חודשים ולאחר מכן המשך גדילה ? בנוסף, האם בתהליך התבגרות תקין ולא מהיר, נער יכול להיות בשלב טאנר מתקדם (4-5) ושגיל העצמות שלו יהיה תואם לגיל הכרונולוגי ? תודה מראש

1) האם סביר שבתקופה של האצת גדילה תהיה עצירה בגובה למספר חודשים ולאחר מכן המשך גדילה ? תשובה: אחרי שמגיעים לשיא קצב הגדילה, קצב הגדילה הולך ויורדעד סיום הגדילה- על כן לא סביר . זאת בתנאי שהמדידה האחרונה לא שגויה 2) האם בתהליך התבגרות תקין ולא מהיר, נער יכול להיות בשלב טאנר מתקדם (4-5) ושגיל העצמות שלו יהיה תואם לגיל הכרונולוגי ? תשובה: כן, יתכן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים