הורמון גדילה התחבטות האם לתת בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/09/2023 | 13:08 | מאת: כרמית

שלום רב, בתי בת 12 וחצי גובה 145 ס״מ בסה״כ לאורך השנים גדילה תקינה כל בדיקות הדם תקינות ,ללא חוסר. לפני כחצי שנה קבלה ווסת בפעם הראשונה ( בעת קבלת הווסת גיל העצמות תאם לגיל הכרונולוגי) נכון להיום בוצע שוב צילום גיל עצמות שהראה על 13 הרופא המטפל המליץ על תחילת טיפול בהורמון וקיבלנו אישור מהקופה ההמלצה שלו למתן טיפול היא מכיוון שראה קפיצה בגיל העצמות הלכנו לעוד 3 חוות דעת אצל רופאים מאוד בכירים כולם ראו את צילומי כף היד והסכימו שהיתה קפיצה ושגית העצמות הנוכחי הינו 13 אני גובהי 160 ובעלי 178 ע״פ ההערכה שלהם צפי גובה סופי בין 148 ל 150 ולא ממליצים בשלב זה להתערב במתן הורמון אני ממש בחששות ,האם אכן ההחלטה המכונה היא לא להתערב? אציין כי מאז קבלת המחזור לפני כחצי שנה גבהה ב 3 ס״מ ונכון להיום 145 אין לנו שום בעיה עם 148 ס״מ החשש שזה יהיה נמוך מזה אודה לעזרה האם בכל זאת להתחיל אם לא יעזור האם זה יכול להזיק ? למה בעצם לא לנסות

יש לך כבר חוות דעת של 3 "רופאים בכירים מאד" לא ברור לי מדוע את פונה אלי. מה תורמת חוות דעת רביעית? רופאים אחרים ראו את כל הנתונים של הבת ואני לא. כיוון שכבר קבלת 3 חוות דעת מרופאים מנוסים אינני רואה טעם לכתוב לך פרק שלים המסביר את הכל הבת לא צריכה את הטיפול מבחינה רפואית. לכן אין זו שאלה של החלטה נכונה או לא. אם את רוצה עוד חוות דעת פני עם הנערה והתיק הרפואי שלה בצורה מסודרת למומחה נוסף

13/09/2023 | 16:21 | מאת: שני

תודה על התשובה, ידוע שהילדה לא צריכה את הטיפול מבחינה רפואית לא היתה לי התלבטות לאחר שהתייעצתי עם הרופאים, לפני מס ימים קבלתי את האישור של ההורמון מהכללית ושוב התערערתי השאלה שלי האם מתן ההורמון בשלב זה יכול לעזור ב 2 או 3 ס״מ או שזה לא שווה את הסיכונים הכרוכים הרי, בכל מקרה אם צפי הגובה יכול להיות נמוך מ 150 היא היתה מתחילה טיפול… דבר נוסף,האם התרופה לעיכוב גיל העצמות יעילה בשלב זה?

התפלספות על 2-3 ס"מ היא רגשית ולא ענינית. ללכת ל 4 רופאים ולבקש עיצה עינה דבר הגיוני. תמיד תמצאי דעות שונות. חישוב גובה סופי בשלב זה,אחרי קבלת מחזןר הוא לא מדוייק ואף אחד לא יכול לתת לכם ביטוח.לפי נסיוני במטופלי הורמון גדילה מ 1979 בחול ומ1986 ביראל עד היום, לפי ההתנהלות עד עד היום והלבטים., מה שתבחרו תמיד יהיו לכם לבטים. את כל הבעד ונגד כבר הסבירו לכם מספר פעמים את כל הדיון על תופעות לוואי כבר קבלתם. לא בדקתי את הנערה ואת כל הבדיקות שלה. לעולם אינני ממליץ על טיפול, או נותן הוראות טיפול למי שלא בדקתי, למי שאין בידי כל הבדיקות וכל נתוני הגדילה. על כן לא נראה לי להוסיף חוות דעת לאוס ף ולקחת על אחריותי חוות דעת באינטרנת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים