צילום כף יד גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/09/2023 | 12:44 | מאת: מלכה

היום עשינו לביתי בת החמש צילום כף יד בגלל בקשה של אנדוקרינולוג בגלל שהיא נמוכה לגילה, התשובה שקיבלנו מלחיצה: גיל עצמות של עצמות הפלנגיאליות ומטאקרפליות מתאים לגיל כ 5 שנים , יש לציין חוסר התפתחות של עצמות הקרפליות וגיל עצמות מתאים לגיל כשנתיים ו 6 חודשים. נלחצנו מאוד, תור לאורטופד כף יד עוד הרבה זמן...הרופא ילדים לא יודע מה זה אומר, מה יכולה להיות הבעיה? נותחה בעבר עם אותה יד, לפודיקטילי של אגודל, יכול להיות קשור?

רוב החלקים בצילום כף יד מתאימים לגילה. על כן לא סביר שיש בעיה הורמונלית. אבל כדי להחליט צילום כף כף יד אינו מספיק. בודקים גם את קצב הגדילה וצורת הגדילה כדי להחליט על המצב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים