נער בן 13.9 נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/09/2023 | 16:14 | מאת: אנה

שלום רב, הילד שלי בן 13.9 בגובה 1.58. עד כה לא היו בעיות גדילה והוא תמיד היה בתחום הנורמה (יש לציין שגם ההורים לא גבוהים- אמא 1.52 אבא 1.71) בחצי שנה האחרונה הוא מאוד התפתח מינית אך אינו גבה הרבה, יש לו מעט שיעור בבית השחי ושיעור רב ברגליים, בפנים עדיין לא. עקב כך, הלכתי לבירור אנדוקרינולוג שבדק את ההתפתחות המינית ואמר שהוא נמצא בטאנר 5 וביקש ממני לעשות צילום גיל עצמות. השאלה שלי האם יש טעם בצילום גיל עצמות בשלב כזה של התפתחות מינית, האם יש סיכוי שגיל העצמות נמוך למרות ההתפתחות המינית? כי אם לא, אין לי טעם לערוך לו בדיקה כי הבנתי שרק עד גיל עצמות 16 נותנים הורמון גדילה. הוא מאוד מאוד מאוכזב ולא רוצה שיתאכזב יותר. רק אם יש סיכוי שגיל העצמות נמוך מ- 16 ואולי יוכל לקבל טיפול אעשה לו את הבדיקה. אשמח לחוות דעתך

א) מתן הורמון גדילה תלוי ב 2 גורמים 1) גיל עצמות קטן מ-16 2) קצב גדילה גדול מ 2 ס"מ לשנה. ככל שמתקרבים לגבולות אלה, התועלת קטנה יותר ב) בעזרת צילום כף יד האנדוקרינולוג מחשב מה יהיה הגובה הסופי ג) אם גיל העצמות גדול בהרבה מהגיל ואם ההתבגרות מהירה מחפשים מה גרם לצורה זו של התפתחות ד) את מפרשת לא נכון את ההתבגרות. שעור אינו קובע את דרגת ההתבגרות. דרגת ההתבגרות נקבעת על ידי גודל האשכים. אין כאן מספיק נתונים כדי להחליט כשיש מצב כזה אניבודק4 את ההתבגרות ומהירות התקדמותה, את גיל העצמות ואת ההורמונים של יותרת הכיליה. סיכוי שלא תהיה עזרה לגדילה אבל אם התהליך מהיר יתכן ויש בעיה ביותרת הכיליה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים