ילדה נמוכה בת 9.8 שגיל העצמות הוא 8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/09/2023 | 10:15 | מאת: יעלי

הילדה שלי בת 9.8 נמוכה (124 ס"מ) גיל העצמות עפ"י צילום הוא 8 הרופאה אמרה שאין צורך לעשות משהו בינתיים- רק מעקב, כי היא בגובה המתאים לגיל העצמות. שאלתי היא - האם זה שגיל העצמות נמוך מהגיל הכרונולוגי לא מעיד על צורך בהתערבות? מה הסיבה שגיל העצמות שונה מהגיל הכרונולגי? לכאורה זה אמור להיות תואם, לא? תודה רבה

1) בגיל 10 שנים סטית גיל העצמות יכולה להיות ב 20 חודש יותר או פחות מהגיל 2)הרופאה מחליטה לפי קצב הגדילה ולפי נתונים נוספים שלנו אין. 3) גיל העצמות תואם את הגי ב 50% מהילדים. בכל תשובה מודפסת של מכון הרנטגן כתובה הסטיה הנורמלית מהממוצע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים