סוכר גבוה ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/09/2023 | 11:40 | מאת: יוליה

היי.הבת שלי ( כמעט בת 15) בזמן אחרון מרגישה סחרחרות, חולשה ובגם כמעט כל הזמן הכפות ידיים וכפות רגליים קרות. עשיתי לה פעם בדיקת דם בגלוקומטר ( סתם מסקרנטת, כי אני אמא עם סכרת הריון עכישו) ויצא לה אחרי אוכל ארחי שעה 170. התחלתי לפעמים לבדוק לה, לראות איך הסוכרים ועל איזה אוכל משפיע. סמתי לה מד רציף. לראות איך בכלל אצלה הסוכרים. הסוכר לפעמים עולה ל 180-190, גם ל200, סתם לדוגמה, היא אכלה תפוח וסוכר עלה ל238, גם ליתר דיוק בדקתי לה באותו רגע בגלוקומטר והיה 226.גם כשהיא נמצאת בחוץ בימים החמים שעכשיו הסוכר עולה מעל 200.רוצה לציין שכל הערכים גבוהים במד רציף אנחנו בודקים גם בגלוקומטר. עשינו לה בדיקת דם, כמעט כל הערכים תקינים חוץ מבלוטת הטריס וחולוסטרול. התור לאנדוקרינולוג הקרוב בועד חודשיים. אז רציתי בנתיים לתייעץ ולדעת האם זה טרום סוכרת או בכלל זה בגלל בלוטת התריס כול התופעות האלה? מה לעשות בנתיים? מצרפת פה את הבדיקת דם שלה שיצאו לא תקינות. תודה. cholesterol-182 ldl-cholest.-111.4 tsh-6,34 neutrophils%-37.4 מה שכשור לסוכר הבדיקה בסדר glucose-79 hb a1c%-4.8 hb a1c mmol-29

1) בדיקת סוכר אחרי שעה אינה הבדיקה שצריך לעשות הניסיונות שלך על השפעת מאכלים אין להם כל ערך 2) פני לרופא המשפחה לביצוע העמסת סוכר כמו שצריך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים