תוצאות בדיקות הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/08/2023 | 15:30 | מאת: אנונימי

שלום רב, אמא לילדה בת 11 ו-9 חודשים, גובה 1.33. אני בגובה 1.64 ובעלי 1.76.תמיד הייתה באוחון 3 עד שהיא ירדה מתחת לאחוזון 3 לפני כשנה. התחלנו בדיקות לפני 9 חודשים, כולל קריוטיפ שיצאה תקין. זה עתה קיבלתי את התוצאות של בדיקת הגלוקגון, ורמת השיא של הורמון דגילה היא 7.54, עם רמת IGF מתחת לנורמה (105). זו הייתה הבדיקה השנייה לאחר שהבדיקה הראשונה חודש לפני עם קלונידין הראתה שיא GH של 4 ורמת IGF גם מתחת לנורמה (89). אני מבינה שרק מתחת ל-7.50 נחשב לחוסר, אבל תהיתי האם צריך לעשות בדיקת MRI או לא. האם יש חוסר לאור התוצאה גבולית של GH 7.54 וה-IGF-1 נמוך מהנורמה ב-2 הטסטים. צילום כף יד בגיל 11 היה תואם לגיל 10

MRI מוח אינו קובע אם יש חוסר בהורמון גדילה. מבצעים MRI כדי לוודא שאין גידול במוח הגורם לחוסר בהורמון גדילה. או אם יש שינוי במבנה יותרת המוח. גם בילדים שבלוטת יותרת המוח (היפופיזה) נראית תקינה יכול להיות חוסר בהורמון גדילה. אין כאן מספיק נתונים. למשל IGF יכול להיות נמוך בגלל תזונה גרועה. תזונה גרואה יכולה וגרום לירידה באחוזון המשקל והגובה. אם לא חסר הורמון גדילה, התזונה תקינה ויש ירידה באחוזון הגובה, ותחזית הגובה הסופי קטנה מ150 בבנות ומ-160 בבנים אפשר בתנאים מסויימים לקבל טיפול בהורמון גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים