האם להתחיל טיפול בהורמון גדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/08/2023 | 15:10 | מאת: הילה

שלום, בתי בת 11 שנים בריאה בד"כ. גובהה 136 ס"מ משקל 44. שני טסטים להורמון גדילה ב 2021 - לא תקינים. היום באחוזון 9 צילום כף יד מינואר 2023 גיל עצמות מתאים לגיל 11. אנחנו ההורים נמוכים - אמא 1.52 אבא 1.62. התבגרות מינית התחילה סביב 10.5, שיעור P3. אנחנו מתלבטים אם לתת הורמון גדילה. ביעוץ אנדוקרינולוגי אצל שני רופאים שונים קיבלנו שתי תחזיות שונות - ביעוץ אחד נאמר לנו כי צפי הגובה הוא לפחות מ 1.50, וכי יש המלצה להתחיל טיפול בהורמון גדילה. בחוות דעת נוספת נאמר כי בשקלול כלל הנתונים לא נראה כי יש חוסר בהורמון גדילה וכי צפי גובה לפחות 1.52 ואף יותר. אנחנו מאוד מבולבלים ומתלבטים האם להתחיל בטיפול או לא. האם יש עוד שיקולים שעלינו לקחת בחשבון? האם כדאי לפנות ליעוץ נוסף?

1) תשובות הורמון גדילה אינן תקינות- זה לא מידעאם רוצים חוות דעת רפואית יש לדייק 2) אם חסר הורמון גדילה לתחזיות אין כל ערך. אם ממש חסר הורמון גדילה ולא נותנים אותו, לא מגיעים לתחזית 3) כדי להחליט לוקחים בחשבון גם את צורת גרף הגובה לאורך השנים וגם את גרף המשקל לאורך השנים. 4) בודקים גם את התקדמות גיל העצמות לאורך הזמן. את כל הדברים שהזכרתי יש לשקול במיוחד לאור העובדה שהחלה התבגרות בלי כל הנתונים האלה יחד, אף פעם לא מחליטים אם לתת או לא לתת הורמון גדילה. לאנדוקרינולוג מנוסה, לא יהיו לבטים פנו לחוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים