התחלת התבגרות מינית לבת 9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/08/2023 | 14:28 | מאת: רונית

שלום רב, הבת שלי התחילה הנצת שד לפני כשנה. ללא שיער. בדיקות שעשינו השבוע: צילום כף יד גיל עצמות מתאים לבת 11 גיל כרונולוגי 8.11 חודש סטיית תקן 9 חודשים נמצאת בתוך 3 סטיות תקן. בדיקות דם: dhea- 0.59, lh- 7.4, fsh- 6.6, tsh-4.792 האם מצריך טיפול? יש מה לדאוג?

להתחיל הנצת שדיים בגיל 8 ומעלה זה תהליך תקין. קידום גיל עצמות שנתיים מעל הגיל דורש ברור משתי סיבות: 1) קידום מהיר של גיל עצמות יכול לגרום לגמר הגדילה בקומה נמוכה 2) צריך לבצע בדיקות להרר מדוע יש קידום כזה בגיל העצמות א) האם זו התבגרות מהירה, מואצת ב) האם יש בעיה ביותרת הכיליה או סיבה אחרת לקידום גיל העצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים