טיפול ההורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/08/2023 | 04:05 | מאת: דנית

שלום, בתי בת 12.5 מטופלת בהורמון גדילה שנה וחצי. גובהה היום הוא 1.48 היא קיבלה מחזור לפני חודש גבהה ב 4 חודשים רק ס"מ מה צפי הגובה שלה? האם יש סיכוי שתגיע ל 1.55? האם יעזור להגדיל מינון של ההורמון לזמן שנותר לנו עד גיל 14? תודה דנית

לאחר מחזור נותרה מעט גדילה. תחזית גובה ניתן לתת רק לפי גיל העצמות ולפי נתוני הגדילה שהיו בחצי השנה האחרונה יש כללים עד כמה מותר להעלות את מינון הורמון הגדילה. מותר לחעלות כל זמן שרמת ה IGF לא עולה מעל הגבול העליון של הנורמה. רק אנדוקרינולוג המטפל בילדה יכול לדעת עד כמה מותר להעלות את המינון

21/08/2023 | 13:21 | מאת: דנית

היי, תודה. גיל עצמות יצא 13 (הילדה בת 12.5), קיבלה מחזור לפני חודש. בתאריך 9/2 הייתה 144.5 בתאריך 17/8 הייתה 148 מה הצפי? לפי הרופאה ערכי IGF תקינים. ניצן

בגיל עצמות 13 (אם קריאת גיל עצמות נכונה) נשארו בערך עוד 4% לגדול אחרי מחזור תוספת הגובה היא4-6 ס"מ בערך

23/08/2023 | 09:35 | מאת: דנית

תודה רבה על תשובתך. 4-6 ס"מ כולל ההורמון גדילה? לזה שהיא מטופלת בהורמון אין השפעה ניכרת? הגדלת ההורמון למקסימום תוכל לתת סיכוי טוב יותר למיקום הגדילה נכון? כיצד ניתן לקבל חוות דעת נוספת אם הצילום פוענח נכון?

אולי 2-3 ס"מ יותר. החישובים אינם מדוייקים. יש גבול להעלאת מינון הורמון הגדילה. כל האנדוקרינולוגים לילדים קוראים את הצילום בעצמם ולא סומכים על התשובה המודפסת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים