קורטיזול גבוה בבדיקת דם לילדה בת כ-8.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/08/2023 | 22:33 | מאת: אני

שלום פרופ', בתחילת יולי ביצענו לבת שלי, בת כ-8.5 (שנים) בדיקות דם עקב מחלה שנמשכה כשבועיים+. מלבד ממצאים שתואמים לתהליך זיהומי/דלקתי, נמצאה רמת קורטיזול 806 וכן עלה חשד לצליאק מהבדיקה. השבוע ביצענו בדיקה חוזרת, כשהיא בריאה ומרגישה טוב ורמת הקורטיזול שוב יצאה גבוהה (827). תוצאות הצליאק טרם הגיעו. האם לחץ מבדיקת דם יכול להעלות את רמת הקורטיזול מעל הנורמה? היא אכן היתה מאוד בלחץ (בבדיקה הראשונה היתה בהיסטריה, בשניה פחדה ובכתה, אך לא היתה היסטרית). מה המשמעות של קורטיזול גבוה בדם והאם יש להמשיך בירור? תודה רבה על המענה!

הבדיקה החשוה ביותר היא איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי. כל לחץ או מחלה המכניסה לסטרס יכולים לחעלות את רמת הקורטיזול בדם. אך זו ל5א הבדיקה המועדפת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים