סידן וזרחן גבוהים בדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/08/2023 | 18:46 | מאת: טלי

ילד בן 12.5 ביצע בדיקות דם והתגלה סידן גבוה 11.3 שאר הבדיקות תקינות. חזרנו על בדיקת הסידן בתוספת מדידת זרחן וpth. הסידן עדיין גבוה 11.3 זרחן גבוה 5.9 וpth תקין. מה הסיבה לזרחן וסידן גבוהים בדם?

שאלה מושכלת היא שאלה הנותנת מידע על המטופל כגון: מה הסימנים או הסיבות שהביאו לבצע את הבדיקה. הורמון הפאראתירואיד (4 בלוטות מאחוריבלוטת התריס מפרישות הורמון זה) משפיע ל רמת הסידן (אבל אמרת שהוא תקין). גם ויטמין D עוזר לוסות רמת הסידן בדם. מיעוט נוזלים, התיבשות-מעלים את רמת הסידן. עודף ויטמין D מעלה את רמת הסידן. עודף בולט של חשיפה לשמש מעלה את רמת ויטמין D ורמת הסידן (בעיה בולטת של מצילים, גולשים וכדומה. מתן עודף של ויטמין D למטופל. עודף גדול של סידן במזון מעלה את רמת הסידן. שכיבה ממושכת במיטה עקב מחלה או שבר ברגל מחלת כיליה כרונית תרופות מסוימות כגון ליטיום, תרופות משתנות מצבים תורשתיים מסוימים גידולים מסויימים. ועוד מצבים. לחפש סיבות באינטרנט בלי שיש מספיק מידע על המטופל ומספיק ידע למחפש זו דךך להבהל ללא סיבה מספקת היחיד היכול לתת תשובה מלאה הוא אנדוקרינולוג ילדים שבדק את הילד וקבל מספיק תשובות על שאלותין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים