התבגרות מינית ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/08/2023 | 19:53 | מאת: ריקי

ילדה בת 6 עם סימני בגרות מינית- שערות ערווה. משקל עודף, נראה שישנם נצנים. ציולם כף יד הראה גדילה של כמעט שנה יותר מגילה הכרונולוגי. estradiol 104 tsh 2.668 t3 5.4 t4 16.7 lh 0.17 קטן מ fsh 1.50 פרולקטין 217.3 פרוגסטרון < 2 < thyroglobulin 20 האם זו אכן התבגרות מינית? בעיה הורמונלית?

תשובות בגוף השאלה: ילדה בת 6 עם סימני בגרות מינית- 1)שערות ערווה. משקל עודף, תשובה: א) שערות ערווה אינן ביטוי של התבגרות אלא בחטוי של בלוטת יותרת הכיליה. אנדוקרינולוג ילדים צריך להדוק ולהחליט על בדיקות ב) משקל עודף אינו קשור לחתבגרות אלא בדרך כלל לעודף אכילה ומיעוט פעילות גופנית- נדרשת עזרת דיאטנית 2) נראה שישנם נצנים-רופא צריך לבדוק אם זי הצתברות של רקמת שומן או שיש לקמה בלוטית של שד מתחת לפטמות. 3) ציולם כף יד הראה גדילה של כמעט שנה יותר מגילה הכרונולוגי. תשובה: השמנה גורמת לקידום גיל העתצות ופגיעה בגובה הסופי. estradiol 104 tsh 2.668 t3 5.4 t4 16.7 lh 0.17 קטן מ fsh 1.50 פרולקטין 217.3 פרוגסטרון < 2 < thyroglobulin 20 האם זו אכן התבגרות מינית? בעיה הורמונלית? חלק מהבדיקות אינן קשורות לבעיות שאת מעלה ןהן בדיקות ללא תועלת. פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים