גובה של ילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/08/2023 | 03:21 | מאת: דבורה

שלום. במעקב בטיפת חלב גילינו שבתי בת השנתיים ירדה באופן דרסטי באחוזון הגובה- מאחוזון 20 ,ל9 ואז ל2. עשינו בדיקות דם לשלילת צליאק וצילום עצמות כף יד. הכל תקין. הומלץ לנו גם קביעת תור לאנדיקרונולוג אלא שלאחרונה ביקרנו שוב והיא עלתה לאחוזון 10. האם אפשר לומר שהיא כבר במצב תקין או שיש צורך בקביעת תור והמשך מעקב ?

התנהגות המשקל: או שהמדקום המודד אותה אינו מדייק ויש עליות וירידות במשקל. או שצורת התזונה שלה לא עקבית. 1) פני לדיאטנית עם יומן אכילה של 3 ימים כדי לוודא עד כמה התזינה עקבית ומסודרת: הוראות בצוע: יש לרשום כל אוכל וכל שתיה בדייקנות במשך 3 ימים. על כל מזון ושתיה יש לציין כמות. אם אין אפשרות לשקול, יש לרשום בצורה שתאפשר חישוב. לדוגמא: לחם- ¼ פרוסה, תפוחי אדמה-2 כפות. פרי, כגון תפוח- גדול, בינוני, קטן. סלט-מדידה בכפות. שתיה-מדידה בכלי מדידה או בכוסות (1/2 כוס) וכו' ועם דוח הדיאטנית פני לרופא הילדים

15/08/2023 | 23:38 | מאת: דבורה

סליחה שמפריעה אבל רק לוודא שהבנתי- ייתכן ואי הסדירות שלה באחוזון *הגובה* קשור למשקל? כי במשקל היא שומרת על אחוזון תקין.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים