האם יש קשר בין הרומון גדילה לעיות בראייה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/08/2023 | 12:41 | מאת: ורד

שלום, בני בן ה-7 מטופל בהורמון גדילה כבר שנתיים וחצי. לאחרונה התגלה אצלו צילינדר מאוד גבוה בעיניים. האם יש קשר לטיפול בהורמון גדילה? תודה.

מה הסיבה שהוא מקבל הורמון גדילה? אם האבחנה היא חוסר בהורמון גדילה , האם בוצע MRI מוח לפני תחילת הטיפול? האם רופא עיניים בדק קרקעית העיניים?

09/08/2023 | 17:13 | מאת: ורד

הוא מקבל הורמון גדילה עקב חוסר. בדיקת MRI הייתה תקינה. הוא עבר בדיקת רופא עיניים לאחרונה.

לא מדווח קשר לירידה בראיה אלא אם כם הילד סבל מכאבי ראש ובבדיקת קרקעית העין ראו סימנים של לחץ תוך גולגולתי מוגבר (בליטת עצב הראיה) . MRI עושים כאשר יש חוסר בהורמון גדילה כדי לשלול גידול שיכול ללחוץ על עצב הראיה. MRI היה תקין, על כן מצב זה נשלל

09/08/2023 | 22:00 | מאת: ורד

תודה

רק בריאות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים