שיעור יתר לילדה בת 12

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/08/2023 | 14:06 | מאת: אורית

ביתי בת ה 12 קיבלה וסת בגיל 11 ו 3 חודשים. מאז ועד היום אני רואה כי הופיעה ומתרבה אצלה צמיחת שיער בבטן, חזה וגב תחתון. השיער הוא שחור וכבר ממש מפריע לביטחון העצמי שלה. מה אפשר לעשות? אציין כי לא נחשבה ילדה שעירה עד כה וגם אין צמיחת שיער כלל בידיים ובפנים. חוץ מפלומה עדינה שתמיד היתה.

לפני שדנים על טיפול על האנדוקרינולוג לבדוק האם יש הפרשת הורמונים הגורמים לשעור יתר. בודקים הורמונים של בלוטת יותרת הכיליה (סינאקטן טסט) והורמון הטסטוסטרון אם כל הבדיקות תקינות, רק אז, פונים למחלקה העוסקת בהסרת שעור בלייזר ומתייעצים על כדאיות הטיפולומתיעצים איתה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים