תינוק גדול אחוזון 97

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/08/2023 | 21:21 | מאת: דני

התינוק שלי בן 5 חודשים עוד שבוע שוקל 10.5 קג גובה 70 סמ היקף ראש תואם לגובה ומשקל ממשיך את אותן קצב עליה מאז תחילת המעקב . נולד במועד כמעט 4 קג וגבוהה . האחות בטיפת חלב אמרה שהוא ענק ולא ראתה גודל כזה ויעצה לי לבדוק את הסיפור ואמרה שיכול להעיד על בעיה. יש לציין שאבא שלו 1.90 ואדם גדול אני קטנה ורזה 1.59 בנוסף הרופאה אמרה שהוא קצת מתנשם ויש לו קצת הכחלה בכפות רגלים.. שלחה אותנו לאקו לב, ספירת דם, בדקית סטורציה והיינו גם אצל קרדיולוג והכל תקין.. עבר גם צילום ריאות והכל תקין. יש לו אחות שנולדה 4 קג.. היתה גם תינוקת גדולה יחסית אבל לא בגובה כזה.. בגיל שנה היא שקלה 12 קג. האם יש מקום לבירור רפואי?

אם ילד גדל באופן עקבי על אחוזון קבוע והוא ילד בריא אין בעיה. הולכים איתו לבדיקת רופא ילדים כמו עם כל ילד אחר. אם הוא מדאיג את רופאת הילדים שלכם, פנו לבדיקת עוד רופא ילדים מנוסה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים