תוצאות בדיקות לגבי קצב גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/08/2023 | 10:21 | מאת: נתוש

בוקר טוב מצרפת תוצאות בדיקות של בתי בת 9 ו3 חודשים.האם היא מאיצה גדילה? האם זקוקה לזריקות להאט קצב? לגבי צילום כף יד מחודש 7/23 בפענוח מצויין כי גיל העצמות מתאים לגיל הנבדקת,אצל רופא האנדו נכתב עם קידום של עד שנה בטווח הנורמה. בדיקות דם (בצום של 12 שעות כי בדקו גם כולסטרול סוכר וכו,) ESTRADIOL קטן מ70 TSH-1.983 T4-FREE-18 LH קטן מ0.17 FSH קטן מ0.8 PROLACTIN 471.8 יש לציין שתבחיןACTH נעשה לפני 3 שנים ויצא תקין תודה

כל הבדיקות ששלחת אינן מעידות על קצב גדילה. קצב גדילה נמדד בסנטימטרים לשנה. אם נתוני הגדילה מתקדמים באופן עקבי על קו אחוזון קבוע, אין האצת גדילה אם נתוני הגדילה עולים מהאחוזון שהיא נמצאת לאחוזון גבוה יותר, זה אומר שיש חאצת גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים