דקפפטיל עם או בלי הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/08/2023 | 17:54 | מאת: מיכל

בתי נמצאת בהתבגרות מואצת, המטרה לעקב את הגעת המחזור. רופאה פרטית אמרה לי שאם גיל העצמות שלה עבר את ה11.5 (גיל עצמות 12) אי אפשר לתת דקפפטיל בלי הורמון גדילה כי זה יעצור את קפיצת הגיל. באיכילוב אמרו שהדקפפטיל אולי יעצור את קפיצת הגדילה עכשיו אבל עדיין תגיע לגובה הסופי שאמרו לי שזה 1.5 כרגע היא בגובה של 1.34

1) אף אחד לא יכול להבטיח לך שאם תרצו לתת הורמון גדילה יאשרו לכם יש לכך כללים ואין כאן שום מידע מעשי 2) לעיתים אם חישוב הגובה הסופי הוא מתחת ל 150 ס"מ מאשרים הורמון גדילה. 3) עיכוב התבגרות בלבד בגיל זה סיכוי גדול שלא ישפר את הגובה הסופי ואולי יפגע בגדילה. לכן יש מקוומות שנותנים הורמון גדילה יחד עם עיכוב ההתבגרות 4) בלי לראות את כל גרף המשקל והגובה, את גיל העצמות, את בדיקות המעבדה כולל הורמוני ההתבגרות לא ניתן לתת דעה על הגובה הסופי והצעת טיפול

01/08/2023 | 19:17 | מאת: מיכל

תודה רבה סעיף 3 - אני שלמה שזה לא ישפר את הגובה הסופי. אבל כתבת יפגע בגדילה, זה יפגע בקפיצת הגדילה שאמורה להיות עכשיו? או בכלל בגובה הסופי? הנתונים שלה נבדקו ע"י 3 רופאים עם צילום ופרופיל הורמונלי. כולם אמרו 1.5 גובה סופי. מחזור סביבות גיל 10 או מוקדם יותר. הבעיה שכל אחד עם דעה אחרת לגביי הדקפפטיל

אני מבין שאת אוספת דעות של הרבה רופאים ואת רוצה להסיק מסקנות אינני יודע מה הניסיון של כל הרופאים ששאלת ולא ברור לי מה את רוצה ממני את שואלת שאלה בלי כל הנתונים הנדרשים לההחלטה. כפי שכתבתי לך מתן דקאפפטיל לבד בגיל זה אינו מביא תועלת. עובדה זו כתובה במפורש ופורסמה בספרות הרפואית על ידי האיגודים המקצועיים של המומחים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים