בן 15 עם גיל עצמות 17

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/08/2023 | 10:39 | מאת: ניבה

שלום וברכה בני בן 15 ו-4 חודשים עם גיל עצמות 17. עשינו לו גם צילום ברך וירך ונראה שהלוחיות עןד לא ממש נסגרו שם וגם בעמוד השדרה יש יוד מרווח, מדוע לא ניתן לתת לו הורמון גדילה גם אם לשנה אחת בלבד למצא את הפוטציאל עד תום. הרי להזיק זה לא יכול להזיק- רק להועיל

אישור לטיפול בהורמון גדילה ניתן כאשר: 1) קצב הגדילה פחות מ 1 ס"מ בחצי שנה 2) בגיל עצמות 16 מפסיקים לתת טיפול בהורמון גדילה בגיל עצמות 17 נשאר להוסיף פחות מ 1 ס"מ לגובה הסופי אלה הכללים הבינלאומיים להפסקח טיפול בהורמון גדילה למי שמטופל וגם לא מאשרים לחתחיל טיפול בהורמון גדילה למי שגיל העצמות שלו 16 ומעלה או קצב הגדילה פחות מ 2 ס"מ לשנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים