הילד שלי שחקן כדור רגל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/07/2023 | 05:44 | מאת: כדור רגל

הילד שלי שחקן כדור רגל מתאמן 6 פעמים בשבוע , עוד 3 חודשיים בן 13 הוא קפץ בגובה ל 1.7 פתאום . הוא היה 1.64 לפני 3-4 חודשים בערך. הוא אוכל טוב ויושן ב 12 בלילה בחופש הקייץ לפחות 8 ל9 שעות . העניין שהוא משחק בתפקיד במגרש אם יגבהה עוד ועוד צריך לשנות את התפקיד שהוא מצטיין בו. האבא בגובה 1.80 גובה הדודים מצד האמא 1.85 - 1.86 . השאלה : האם יש בגיל הזה קפיצה ואז עצירה ? אשמח לתשובה תודה.

גדילה מהירה והאטה בגדילה אינן תלויות בגיל. הן תלןיות במצב ההתבגרות ובגיל העצמות. לשער את מסלול הגדילה יכול רק האנדוקרינולוג שבודק אותו , רואה את גרף הגדילה ואת צילום כף היד לגיל העצמות. אפשר לחשב את הגובה הסופי שיהיה לנער, אך לא מתי זה יקרה

31/07/2023 | 21:14 | מאת: כדור רגל

התאריך - הוא נולד חודש פברוואר 2011

תשובתי לא השתנתה: "גדילה מהירה והאטה בגדילה אינן תלויות בגיל. הן תלןיות במצב ההתבגרות ובגיל העצמות. לשער את מסלול הגדילה יכול רק האנדוקרינולוג שבודק אותו , רואה את גרף הגדילה ואת צילום כף היד לגיל העצמות. אפשר לחשב את הגובה הסופי שיהיה לנער, אך לא מתי זה יקרה"

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים