בת חודש צהבת ממושכת Tsh

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/07/2023 | 11:06 | מאת: יעל

שלום, בת חודש עם צהבת ממושכת (11.8) על הנקה בלבד- עולה יפה במשקל בדקו Tsh והתוצאה - 6.84  (ערך עליון בטווח הוא 6.2) Ft4- 14.6. האם זה תקין? האם יכולה להיות פגיעה מתוצאה כזאת בגיל כזה? אני מאוד לחוצה. קיבלנו הפניה לרופא מומחה. אשמח לדעת האם חלילה זו תוצאה לא תקינה תודה רבה

לא כתבת את היחידות בהן מדווחות התוצאות. באיזה גיל בימים נלקחה הבדיקה? האם זו בדיקה ראשונה או שניה. אם זו שניה מה היה הערך הראשונה . אם יחידות של FT4 הן ב pmol/L עד גיל חודש הנורמה 15-34. באיזה גיל בימים נלקח ה TSH? לפני גיל חודש הנורמות גבוהות יותר. יככולות להגיע ל 10. אבל בעיה נוספת היא שבמעבדות שונות הנורמות יכולות להיות שונות על כן גבול הנורמה של 6.2 שונה מהמעבדות שאני רגיל להן.. על כו אני תמיד דורש לראות את התשובה המודפסת של המעבדה.

30/07/2023 | 01:41 | מאת: יעל

שלום, הגיל של התינוקת ביום שנלקחה הבדיקה- 31 ימים. הבדיקה נמדדה פעם ראשונה ויחידה בפעם הזו עקב צהבת ממושכת. התוצאה והטווח מעבדת מכבי - Tsh - 6.84 mlu/l טווח- 0.9-6.2 Ft4- 14.6 pmol/l טווח- 11.5-22.7 האם זו תוצאה שמצריכה טיפול? אני בלחץ כי הTsh מעל הטווח והבנתי שזה קריטי שלא יהיה גבוה כי זה יכול להשפיע חלילה מבחינה מוחית. תודה רבה

חובה עליך לחגיע לאנדוקרינולוג זו עליה קטנה של ה TSHמעל גבול הנורמה חוזרים על בדיקת TSH FT4 כעבור שבוע. כאשר יש תת פעילות הרמות יותר גבוהות

30/07/2023 | 05:03 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה. ואז מאיזה תשובה של Tsh יהיה צריך לטפל? מה הגבול העליון שבו מתחילים טיפול בגיל הזה? במידה ויצאו אותם ערכים יהיה צורך בהתחלת טיפול? אלו ערכים לא טובים? תודה רבה

כתבתי לך שהסטיה מינימלית. ערך הTSי פחת לכוון הנורמה ואמרתי לך לפנות לאנדוקרינולוג. יענו לך על כל החששות. אם היתה בעיה גדולה הייתי אומר לך לפנות למיון ילדים בבית חולים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים