ריח זיעה חריף לילד בן 8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/07/2023 | 17:51 | מאת: הילה

הי, לאחרונה שמתי לב שיש לבני ריח הזעה חריף מבית השחי. הוא כן שעיר (שיער בגב, אך כך היה מאז שנולד, וזה גנטי), לא קיים שיער ערווה/ שיעור בבית שחי. האם זה מעיד על התפתחות מינית מוקדמת? עלינו לפנות לרופא?

1) שיעור אינו סימן להתבגרות. שיעור בגב בוודאי שלא ריח זיעה חריף, אינו סימן להתבגרות. הוא יכול להיות עקב הפרשת הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה. יש לפנות לרופא ילדים לבדיקה

25/07/2023 | 20:01 | מאת: הילה

המון תודה על המענה פרופ'. אני מניחה שלהפרשה מוגברת מבלוטת יותרת הכיליה היו סימנים נוספים כמו שיעור (ערווה/בית שחי). האם יכול להיות ביטוי בריח זיעה בלבד? האם עליי לפנות לרופא ילדים או אנדוקרינולוג ומהי הדחיפות?

ריח זעה בלבד בקייץ הילד שאינו שותה מספיק יכול לנבוע גם מזיעה יותר מרוזת בגלל מיעוט שתיה אם יש בעיה של יותרת הכיליה יכולה להיות גם גדילה מהירה יותר מהרגיל לא תמיד יש שעור יתר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים