בדיקות דם לנער בן 17

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/07/2023 | 03:02 | מאת: הילה

בני בן 17.5 גובהו 1.62. משקל תקין עדיין ללא צמיחת זקן, נראה פחות מפותח מינית. בבדיקת דם שנערכה לו רמת הigf1, הינה 290 ng/ml. האם זו רמה נמוכה לגילו? רמת הברזל שלו נמצאה נמוכה 47 ug/dl, והטרנספרין saturation 12 אחוז. ההמוגלובין תקין. האם בשלב זה כדאי ללכת לאנדוקרינולוג? האם צריך תוספת ברזל? האם זה משפיע על הגדילה? האם יש סיכוי שיגבה עוד? יש מה לעשות בשלב כזה?

אם הוא גמר להתבגר, אין יכולת לגדילה נוספת. יש צורך לבצע צילום כף יד כדי לדעת. אם גיל העצמות 16 ומעלה, לא ניתן לתת טיפול. צמיחת זקן אינה סימן להתבגרות. התבגרות נמדדת לפי גדילת האשכים פני לרופא משפחה שיבדוק אותו. אם חסר לו ברזל, הוא צריך ברזל מבחינה בריאותית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים