בן שנה ו-3 גיל עצמות לפי צילום שנה ו-8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/07/2023 | 13:47 | מאת: עמית

שלום ותודה מראש בני בן שנה ו-3 חודשים לא עולה במשקל כבר חודשיים ובחודשיים האלה גבה פחות מס אחד -גובהו 76 ס''מ ומשקלו 8.100 נשלחנו לצילום גיל עצמות טבתוצרות כתוב שגילו שנה ו-8 חודשים קראתי שככל שגיל עצמות מבוגר יותר ביחס לכרונולוגי כך פוטנטיאל הגדילה נמוך יותר האם יש מה לעשות? שוב תודה, אם מודאגת

לא מודדים גובה בהפרש של חודשיים . טעות המדידה בהפרש כזה גדולה. בעית חוסר עליה במשקל במשך חודשיים- יש לפנות לרופא הילדים לבדיקה. יש לבדוק אם כמות האכילה סבירה-כדאי להתייעץ עם דיאטנית גיל עצמות - אין תועלת בגיל זה לבצע צילום כף יד לגיל עצמות. גיל עצמות בגיל זה לא מדייק במספר חודשים. בגיל זה אין שום יכולת להעריך את פוטנציאל הגדילה

23/07/2023 | 13:26 | מאת: עמית

ראשית תודה על תשובתך המפורטת, המהירה והבהירה שנית, המדידות נעשו אחת לשבועיים במשך חודשיים שלישית, הילד אוכל המון גם ביחס לאדם מבוגר (טרום בוקר, בוקר, עשר, צהריים, שלוש וחצי וערב ובנוסף יונק לפני השינה וכשמתעורר) רופאת הילדים שלו רשמה בדיקות דם ובנוסף את צילום כף היד בנוסף יש תור לגסטרו ולאנדוקרינולוג האם אלו מספיקים או שיש עליי לפנות לאחרים?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים