נער בן 16 עם נמוך עם עצמות של גיל 19. מה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/07/2023 | 16:30 | מאת: גל

שלום, יש לי ילד בן 16 שהגובה שלו 1.64 נראה נמוך ביחס לחבריו מתלונן שמאוד מפריע לו ופוגע בדימוי העצמי והביטחון שלו. השאלה שלי כזאת: עשיתי לו לפני כשבועים צילום כף יד וקיבלתי תשובה שעל פי הצילום ,העצמות שלו תואמות לגיל 19. האם יש טיפול שיכול לאפשר לו עוד 5 ס"מ לפחות אשמח לעצה תודה רבה

מעל גיל עצמות 16 אף טיפול אינו יעיל . בגיל עצמות 19 כל מרכזי הגדילה כבר מזמן הפכו לעצם שאינה יכולה לגדול יותר מצטער

23/07/2023 | 07:33 | מאת: גל

תודה על תשובתך, האם אין אפשרות להזריק הורמונים?

הזרקת הורמון גדילה בגיל עצמות 19 יגרום להתעבות העצמות ושינוי מבנה הפנים ויתכנו נזקים נוספים. יותר חשוב שאנדוקרינולוג יבדוק מדוע התקדמו העצמות מהר. אולי יש בעיה בריאותית שיש לטפל בה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים