בדיקת גיל עצמות לילד בן 16 מוטות ידיים ארוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/07/2023 | 00:02 | מאת: אבישי

אני נער בן 16 גובה 170 הגובה והגדילה שלי מטרידים אותי אז ברצוני לעשות בדיקת גיל עצמות, אבל מוטת הידיים שלי ארוכה בהרבה מהגובה שלי והיא 181, אז השאלה הראשונה היא אם דבר זה אומר שנשאר לי עוד לגבוהה מעט שיעור פנים שיער ערווה ובית שחי מלא ובשנה האחרונה גבהתי בערך 2-3 סנטימטרים. השאלה השנייה היא עם מוטות היידים שלי יכולה לפגוע באמינות בדיקת גיל העצמות כי הצילום הוא בשורש כף היד ויכול להיות שגיל העצמות של היידים שלי גדול יותר ממה שהוא באמת ?. תודה מראש אם תוכל לענות זה מטריד אותי מאוד

1) אין קשר בין גיל עצמות למוטת ידיים 2) כאשר מוטת הידיים גדולה מהגובה באופן משמעותי יש צורך לפנות לאנדוקרינולוג לבדיקה גופנית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים