האם דיכוי קורטזול ודאי או לבצע גם מדד בשתן או ברוק?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/07/2023 | 01:33 | מאת: טלי

בת 14 נוטלת לפונקס כ3 שנים עכב סכיזופרניה. מאוזנת. טרם קיבלה מחזור, צילום כף יד תקין.גובה 1.50 משקל 65. הורים נמוכים.בנוסף מראה קושינגי, בצענו מבחן דיכוי לקורטיזול יצא תקין. תוצאות בדיקות 17-OH-PROGESTERONE תוצאה 11.72 nmol/L TSH תוצאה 8.137 mIU/L T3- FREE תוצאה6.0 pmol/L T4- FREE תוצאה 12.6 pmol/L LH תוצאה 4.70 IU/L FSH תוצאה 5.20 IU/L PROLACTIN תוצאה272.2 mIU/L TESTOSTERONE- TOTAL תוצאה 1.10 nmol/L IGF-1 תוצאה 17.60 nmol/L DHEA SULPHATE תוצאה 2.01 µmol/L CORTISOL-BLOOD תוצאה 741 nmol/L הtsh ידוע כ3 שנים, יוטירקס לא איזן. ללא טיפול כשנתיים. האם לנטילת לפונקס יכול להיות השפעה על מדדי הקורטיזול במבחן הדיכוי?

14/07/2023 | 01:34 | מאת: טלי

מדייקת בגיל, היא בת 14.8

לפונקס: הבעיה העיקרית היא עלייה קיצונית במשקל בתרופה זו. יש דעות שונות בין מאמרים שונים על השפעת הלפונקס על רמת הקורטיזול. אבלאם לכתחילה רמןת הקורטיזול גבוהות באופן ברור , אין בעיה באבחנה. להוכחת קושינג יש צורך בבדיקת איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול חופשי. לא סביר לי להשאיר TSH ברמה כזו, צריך לאזן. לא פגשתי אף פעם מטופל אם TSH גבוה שלא ניתן לאיזון. האם בצעו מבחן ACTH בגלל 17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוה? יש שבודקים ברוק ויש שבודקים בשתן.אני אינני בודק ברוק

14/07/2023 | 16:57 | מאת: טלי

תודה על המענה. בוצע דיכוי לקורטיזול על ידי מתן כדור ב23:30 ואז בדיקת דם בבוקר כי אני דרשתי ויצא תקין. אף אחד לא אמר לי כלום על הHo הגבוה. צריך לברר זאת? האם אל וסת ראשונית בגיל 14.8 קשורה בנטילת לפונקס? אחותה הקטנה ממנה בשנה ואני קיבלנו בגיל 12. אז לבקש איסוף שתן לקורטיזול למרות שיצא תקין במבחן דיכוי עם הכדור?

בדיקות לא מבוצעות לפי בדיקות ההורים אלא לפי צורך מקצועי. אם את במקום שצריך לבקש בדיקות פני לאנדוקרינולוג אחר שיעשה סדר ויפסקו כל התהיות והבקשות לבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים