בדיקת הורמון גדילה לבן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/07/2023 | 10:31 | מאת: איילת

שלום, עשיתי בדיקה לבן שלי לפני שנתיים מחשש לבעית הורמון גדילה ומסתבר,שהרופאה לא נתנה לנו את בדיקת הדם הנכונה וטענה כי הורמון הגדילה תקין . אתמול קיבלתי תוצאת בדיקת הורמון גדילה ונראה כי הוא רק חלקי מכיוון שמופיעה רק תוצאה אחת והיא ug/L 0.83 האם אמורות להכנס תוצאות נוספות או שזה הנתון מכיוון שרשום שאמור להיות 7.5 תוצאה תקינה. הנער בן 15.4 וגובהו 1.59 משקל 52 . תודה מראש

בדיקת הורמון גדילה בודדת אין לה ערך ואינה אבחנתית. הורמון גדילה מופרש בשיאים (פולסים) במשך היממה. בין השיאים רמתו נמוכה. על כן, כדי לדעת את יכולת ההפרשה של הורמון גדילה נותנים חומר המגרה את הפרשת הורמון הגדילה. משאירים מחת בוריד למשך 2 עד 3 שעות וכל חצי שעה לוקחים בדיקת דם להורמון גדילה. אם בזמן הטסט הזה אחד השיאים לפחות הוא מעל 7.5 נגר\מל אז אין חוסר בהורמון גדילה. לסיכום, לבדיקת דם בודדת אין ערך להחלטה על חוסר בהורמון גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים