בת 8 כדורי הידרוקורטיזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/07/2023 | 09:59 | מאת: חסוי

היי ותודה על המענה אשמח לדעת מה המלצתך אנו מטופלות אצל רופאה אנדקרינולוגית להתבגאות מינית גיל העצמות יצא 11 והרופאה נתנה כדורי הידרוקורטיזון אני ובעלי מתלבטים אפ נכון לתת רציתי לדעת האם זה אומר שהמחזןר יגיע לפני הזמן? תודה

לא שלחת שום נתונים על הבדיקות של הבת. ולפי שאלתך לא ידוע לך מדוע המליצו על הידרוקורטיזון. אם גיל העצמות מתקדם מאד יתכן שזה בגלל התבגרות מוקדמת\מהירה ואז הטיפול לא הידרוקורטיזון אלא עיכוב ההתבגרות. אם המליצו על הידרוקורטיזון כנראו שנמצא פגם בבלןטת יותרת הכיליה. יש סוג של פגם בו הבלוטה מיצרת פחות הורמון קורטיזול ממה שנדרש ובמאציה להעלות את יצור הקורטיזול עולים הורמונים המקדמים את גיל העצמות. במצב כזה בעת מחלה המשפחה צריכה לתת פי 3 הידרוקורטיזון בעת מחלה קשה או מחלת חום גבוה. אם לא מקיימים את ההוראות יש סכנת חיים.ההידרוקורטיזון הוא תחליף לקורטיזול. לא נתת לי מספיק נתונים כדי לדעת מה הבעיה המדוייקת של הילדה. אם יש לך ספקות עלייך לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים לחוות דעת שניה עם העתק התיק והבדיקות. אם יש לילדה בעיה כזו ואינך ממלאת את הוראות הרופאה את מסכנת את הילדה. חובה למלא את הוראות הרופאה עד שתקבלי חוות דעת נוספת

03/08/2023 | 09:32 | מאת: חסוי

איך ניתן להתייעץ איתך טלפוני? זה אפשרי ? מצרפת בדיקות קורטיזול 0 233 קורטיזול 30 495 קורטיזול 60 551

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים