שאלה בנושא מדדים בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/06/2023 | 08:33 | מאת: חנה

שלום רב, בתי בת 11 וחצי מועמדת לניתוח עקמת. בבדיקת הדם נמצא ptt מוארך 30.6 האם זה נתון מדאיג ומהווה סכנה של איבוד דם חלילה לקראת ניתוח? האם יש מזון שיכול לשפר נתון זה? בנוסף, החודש יצא לה ויטמין די 21 הואיל ובשנתיים לא נחשפה לשמש והחלה ללכת רק עם בגדים ארוכים. לפני שנתיים התוצאה הייתה 36. ההמלצה שניתנה לה: לצרוך ויטמין די 2000 יחידות. האם יכולות להיות לכך תופעות לוואי? חוששת מעודף ויטמין די כי בחודשי הקיץ היא תיחשף יותר לשמש באופן מדוד, כדי לשפר את המצב. מאיזו כמות כדאי להתחיל אם בכלל? בתודה מראש על תשובתך, שבת שלום ומבורך

1) בקשר ל PTT עלייך לשאול המטולוג 2) הרופט השולח לניתוח יש לו סיבה לתת מינון של ויטמין D עלייך לדבר איתו אין לי שום משג על מצב עמוד השדרה שלהבת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים