גובה שלי ............

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/06/2023 | 14:38 | מאת: שגיא

היי פרופסור יקר לאחרונה רציתי לשאול שאלה שממש מציקה לי אני בן 24 בגיל 17 16 15 לקחתי כדור שנקרא רספידל ופריזמה האם פוגעות בגדילה לגובה ? ועוד שאלה איזה בדיקה בדם יכולה להעיד על תת תזונה של ילד שהתזונה לא מספיקה שהוא ימצא את כל הפוטנציאל גובה שלו ? אלבומין ? פרוטאין טוטאל ? ועוד שאלה האם התקפי חרדה שהיו לי משחרר הורמון קורטיזול ההורמון יכול להפריע לגדילה לגובה ?

1) יש בטיפולי ילדים רבים שלקחו תרופות אלה. זה הקל עליהם את החיים ולא הזיק 2) לא נחתן לבצע בדיקות שיעידו על העבר,. עליך לחשוב תמיד: לןא מעניין מה היה לפני דקה, כי אי אפשר לשנות את העבר. תחשוהב מה קורה עכשיו ומה יקרה בעוד דקה-כי אותם אפשר לפעמים לשפר. התאוריה שלך על התקפי חרדה היא סתם לחפש בלי בסיס את מה אפשר לחאשים על העבר. תעשה חיים עכשיו ושכח מהעבר. אם היית יושב עכשיו במרפאתי בבית החולים והיית רואה אילו צרות יש לחלק מהפונים לעזרה, היית חושב עכשיו שאתה בר מזל והבעיות שלך קטנות לעומת כולם

25/06/2023 | 20:41 | מאת: שגיא

אני מבין את כוונתך הטובה אך אשמח שתענה אם הפרשת יתר הורמון קורטיזול פוגעת בגדילה .

התשובה שלך " אני מבין את הכוונה הטובה" היא שגויה מיסודה. התשובה שלי היא אמיתית . הניסיונות שלך להסברים שגויים. רמות קורטיזול הפוגעות בגדילה הן רמות גבוהות מאד הנמצאות בגידולים המיצרים קורטיזול לא קיימים באנשים במצבי מתח.עסקתי במחקר הבעיה על ידי מדידת רמות קורטיזול באנשים במשך תקופות של 24 שעות ברציפות. כיוון שלא הוכחה עליות משמעותיות ורציפות. לא היה טעם לפרסם אותן. גם עסקטי במדידת הורמונים הקשורים בסטרס כולל קורטיזול בזמן ביופיידבק הגורם לירידת לחץ דם גבוהבאנשים הנמצאים בסטרס

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים