שאלה בנושא הנקה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/06/2023 | 21:49 | מאת: הודיה כ

שלום לך פרופ' צדיק צבי לגבי הנקה אני 10 ימים לאחר לידה ואני לא יודעת אם התינוק אוכל מספיק בהנקה לא ממש שומעת את הבליעות. כל כמה מציצות בליעה, ואני מניקה שעה מכל צד עד שאני מתעייפת הייתי נותת לו מוצץ שירגע כי התעייפתי ולא היה מוציא את השד אלא אוכל שלא ברציפות וכן ישן הרבה זמן ככה שהגוף שלי מייצר לאט חלב ולא מספיק כי אין דרישה הרבה אני מרגישה מתוסכלת כבר וחבל לי להפסיק להניק תודה מראש :)

שלום מזל טוב. זה לא הפורום המתאים לנושא זה. אך אני עונה לך כרופא ילדים מעל 40 שנה. וניסיוני מהילדים שלי.שעה להניק מכל צד זה הרבה מידי יש שתי דרכים לדעת אם התינוק אכל מספיק 1) שוקלים אותו לפני ההנקה ואחרי ההנקה ורואים כמה הוא עלה במשקל 2) לאחר ההנקה מנסים לתת לו בקבוק ורואים אם הוא אוכל מהבקבוק. אם הוא אוכל ממש כמות , סימן שלא היה לך מספיק חלב בהנקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים