מתי מתחילים טיפול אנדוקרינולוגי בילדים ושאלות נוספות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/06/2023 | 21:32 | מאת: עידן גולדמן

מאיזה גיל מתחילים טיפול? כיצד מאבחנים חוסר בהורמון גדילה? בני בן 3 באחוזון 4 בגובה. גם אני סבלתי מהפרעות גדילה, טופלתי בגילאים 13-15 עם זריקות ללא הצלחה יתרה (אך חלקית), זה היה מזמן ולא היתה מודעות. קבענו תור לייעוץ אנדוקרינולוגי אך אשמח לקבל תשובות לכל השאלות הנ''ל. תודה רבה ...

מתחילים טיפול כאשר מאתרים בעיה. לעיתים אפילו בגיל שבועיים. סימני חוסר בהורמון גדילה שונים בגילאים שונים. למשל בגיל 4, קצב גדילה איתי וירידה באחוזון הגובה, גיל עצמות צעיר מאד ביחס לגיל. בדיקת IGF1 נמוכה מהנורמה. יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים כדי לאבחן.

12/06/2023 | 18:04 | מאת: עידן גולדמן

תודה

ל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים