גיל עצמות תקין וגדילה תקנית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/06/2023 | 12:47 | מאת: יובל

1) איזו סטיה נחשבת תקינה בגיל העצמות בגילאי ההתבגרות? ראיתי בפורום מקביל ש3 שנים לכאן או לכאן זה תקין, אבל כאן בפורום אתה ממליץ להיבדק גם כאשר גיל העצמות מקדים בשנתיים. 2) במידה ואין בעיות הפרשת הורמונים מיותרת הכליה שמקדמות גיל עצמות, האם נהוג להתערב כשההתבגרות פשוט מהירה והגובה הסופי תואם גובה מטרה של ההורים? גדילה מהירה-גדילה של 20 סמ בשנתיים בגילאים 11-13

אתה מערבב דברים ודורש הסבר כללי ואין דבר כזה. החלטות נלקחות לפי הבדיקה הגופנית יחד עם הבדיקות וגם אם יש האצה בתהליך-לא בדיקה נקודתית. למשל אם גיל העצמות מתקדם מהר וההתבגרות לא בודקים את יותרת הכיליה . אם גיל העצמות מתקדם לאט והגדילה איטית, בודקים את הורמוני ההתבגרות והורמונים נוספים אם ההתבגרותמהירה יחד עם התקדמות מהירה של גיל עצמות מעכבים את ההתבגרות. אם גיל העצמות מתקדם מהר מידי ואין בעיה הורמונלית אחרת נותנים תרופה המעכבת את גיל העצמות . אין נוסחת קסם לטיפול יש לראות את כל התמונה הגופנית ובדיקות המעבדה המתאימות לאותה בעיה. על כן אנשים לא מקצועיים מקבלים לעיתים הנחות שגויות מקריאה באינטרנט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים