שאלות בנושא התפתחות אצל ילדות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/05/2023 | 20:00 | מאת: אורלי

פרופ שלום, יש לי מספר שאלות אודה למענה. בתי בת 10.7 ויש לה שערות בבית שחי ושערות ערווה וניצני שדיים בולטים לפני 9 חודשים צילום כף יד היה תואם לגיל 11. נראה שהיא די מפותחת. 1.האם זה אומר שהווסת מתקרב? 2. מתי ווסת מופיע לאחר התפתחות שדיים? 3.לפי צילום כף יד האנדרוקרינולית אמרה מה יהיה גובה סופי האם זה מדוייק? 4. כמה סנטימטר גובהים לאחר קבלת הווסת? 5. האם קבלת הווסת תואם לגנטיקה של האם? כלומר קשור לפי מתי הופיע ווסת ראשונה אצל האם?

תשובות בגוף השאלות 1.האם זה אומר שהווסת מתקרב? תשובה: אין בעולם שום יכולת לנבא מתי מופיע המחזור הראשון 2. מתי ווסת מופיע לאחר התפתחות שדיים? תשובה: אין חישוב כזה בעולם 3.לפי צילום כף יד האנדרוקרינולית אמרה מה יהיה גובה סופי האם זה מדוייק? תשובה : זה חישוב סטטיסטי והתשובה היא +\- 4-5 ס"מ 4. כמה סנטימטר גובהים לאחר קבלת הווסת? תשובה: באופן גס בבנות נמוכות 4-6 ס"מ 5. האם קבלת הווסת תואם לגנטיקה של האם? כלומר קשור לפי מתי הופיע ווסת ראשונה אצל האם? תשובה: לא תמיד, אין לסמוך על כך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים