פרופיל הורמונלי לילדה בת 4,אסטרוגן גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/05/2023 | 22:59 | מאת: נועה

ילדה בת 4, שוקלת 30 ק״ג מטופלת במרפאת השמנה ואנדוקרינילוגיה. בדיקות דם תקינות ב״ה, סוכר בצום תקין,a1c תקין צילום כף יד תואם גיל. בבדיקת פרופיל הורמונלי אלו הערכים שיצאו: Estradiol e2 81 17-oh-progesterone- 1.46 Tsh 2.833 T4 free 14.7 Lh קטן מ0.17 Fsh 0.8> Testosterone total 0.25> Androstenedione 1.05> Dhea sulphate 0.41> Corticol blood 247 הבנתי שרמות האסטרוגן שלה גבוהות ומתאימות לגיל 11 ולא 4, מזה אומר בעצם? כיצד משפיע ואיך מטפלים? והאם שאר תוצאות הבדיקות תקינות?

14/05/2023 | 23:02 | מאת: נועה

גובה 106.7

לא כתבת את היחידות בהן נבדק האסטרדיול. אם זה 81 pg/ml בגיל 4 זה גבוה. LH ו-FSH אינם מראים על התבגרות.אינני יודע מה מוצאים בבדיקה הגופנית של הילדה ולמה בצעו את כל הבדיקות האלה. כל הבדיקות האחרות תקינות

מדידה אחת של גובה אינה אומרת דבר. חשוב לדעת האם גדילתה עקבית על אחוזון קבוע או שיש עליה באחוזון

בברור מבצעים גם אולטראסאונד של הרחם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים