שיער ערווה לילדה בת 5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/04/2023 | 21:53 | מאת: חסוי

ביתי בת 5.2 שנים אחת מתאומות זהות. היום גיליתי צמיחה של מספר שיערות ערווה. מעבר לכך אין שום התפתחות הורמונלית(שדיים, שיער בבית שחי וכד׳). מבנה גוף רזה וגובה בהתאם לגיל. קבעתי תור לאנדקרינולוג. האם יש ממה לחשוש? האם יש דברים שצריך לשים לב אליהם? מודאגת מאוד.

אם השער רך ובהיר, אין מקום לדאגה אם הוא שחור וגס יש צורך בברור

01/05/2023 | 18:27 | מאת: חסוי

השערות בצבע שחור אך עדינות יחסית. לאחותה התאומה גם נראה שמתחילה צמיחה של השערות הנ״ל. כמובן שנלך לאנדקרינולוג. אך האם יש סיבה לדאגה בעיקר שמדובר בשתיהן?

לא בדקתי אותן .אנדוקרינולוג שיבדוק יוכל לענות לך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים